IMPORTANTȘtiri

Bacchus își cheamă adepții la Focșani!

Termenul de transmitere a  probelor pentru Concursul Internațional de Vinuri Bachus a fost prelungit până pe 2 octombrie, a anunțat astăzi Organizația Somelierilor din România 2011 (OSR 2011), în calitate de co-organizatori, pe pagina oficială de Facebook. „În ciuda problemelor de comunicare cu publicul larg, a concurenței din ce în ce mai acerbe, a necunoașterii brandurilor în rândul consumatorilor obișnuiți, o parte dintre producătorii români sunt încă reticenți în ceea ce privește concursurile de vin autohtone”, spune președintele organizației, Marian Timofti.

„Numărul de probe înscrise în anii trecuți au crescut, ce-i drept, de la un pic peste 300, în urmă cu câțiva ani, la peste 560 anul trecut. Structura juriului, de asemenea, asigură neutralitatea evaluărilor, de la președinții de comisie, cu toții experți internaționali, la degustători autorizați de vin, oenologi, somelieri și jurnaliști. Sper din toată inima ca acest concurs, ajuns deja la venerabila vârstă de 26 de ani, să continue să crească, nu nepărat din punct de vedere al numărului de vinuri înscrise, cât al numărului de crame reprezentate. Este, în fond, o oportunitate perfectă de comunicare a celor mai reușite vinuri ale fiecărui producător, dar și de poziționare a acestuia și a ofertei sale, în raport cu performanțele concurenților”, a declarat Marian Timofti pentru Supervinuri.ro.

Pentru cei care doresc să guste cele mai bune vinuri ale anului, ele vor fi disponibile atât în corturile deschise pe durata Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus” (4-7 octombrie, Focșani), cât și la expoziția ce va fi deschisă cu ocazia premierii producătorilor medaliați.

Scrie un comentariu